Drie redenen waarom jij meteen moet beginnen met afvallen

Het is een van de meest gekozen voornemens voor het nieuwe jaar: afvallen. Veel mensen stellen op 1 januari dat ze dit jaar echt iets gaan doen aan hun gewicht, maar de meeste mensen haken uiteindelijk toch af. Vind jij eigenlijk ook dat je af moet vallen, maar is er toch iets wat je tegenhoudt? Lees dan in dit artikel waarom je nu meteen zou moeten beginnen met afvallen.

 

1: je lichaam wordt gezonder

Misschien hecht je er nu niet zo veel waarde aan, maar door af te vallen wordt je lichaam stukken gezonder. Als je nog nergens last van hebt, denk je nog niet na over de gezondheid van jouw lichaam. Gaat het iets minder goed met de gezondheid of word je ouder, dan is de kans groot dat je spijt krijgt van jouw ongezonde gewoonten van vroeger. Voorkom problemen met de gezondheid en begin met afvallen, dan blijf je langer gezond.

 

2: je voelt je beter over jezelf

Trek je het liefst bedekkende kleding aan, probeer je spiegels zo veel mogelijk te vermijden en ga je in de zomer het liefst naar het strand of het zwembad, maar durf je niet? Dan is het tijd voor verandering. Start met afvallen en je moet even doorzetten, maar dan voel je je wel stukken beter over jezelf. Je ziet er niet alleen beter uit, maar je zit ook veel beter in je vel. Je voelt je gewoon gelukkiger, simpelweg door gezonder te eten en meer te bewegen.

 

3: je krijgt meer energie

Zit jij iedere avond uitgeteld op de bank, terwijl je het liefst leuke dingen zou doen na een lange werkdag? Dan kan dit zomaar komen omdat je niet gezond eet en te veel gewicht met je meedraagt. Val je af, dan krijg je vanzelf meer energie om leuke dingen te doen. Werken gaat gemakkelijker, je kunt allerlei dingen ondernemen in de avonden en weekenden en je valt ook nog eens gemakkelijker en sneller in slaap. Ideaal!