Drie voedingsmiddelen die gezond lijken, maar het niet zijn

Het is een veelvoorkomend probleem bij mensen die af willen vallen: ze denken goed bezig te zijn door gezond te eten, maar in feite nemen ze voedingsmiddelen die het afvalproces in de weg zitten. Sommige mensen weten precies welke voedingsmiddelen gezond zijn en welke niet, maar de meeste mensen hebben toch nog moeite om dit te doorgronden. In dit artikel lees je welke drie voedingsmiddelen jij waarschijnlijk eet om af te vallen, maar die je beter kunt laten liggen als je echt slanker wil worden.

 

Voedingsmiddel 1: groenteburgers

Je bestelt een groenteburger in plaats van een gewone burger en je voelt je op en top gezond met jouw goede keuze. Een groenteburger lijkt gezond, maar in feite zitten er niet zo veel gezonde voedingsstoffen in dit gerecht. Sterker nog, in een groenteburger zit veel kaas en zitten bovendien veel vetten, die ervoor zorgen dat je dit gerecht beter kunt laten staan als je af wil vallen.

Voedingsmiddel 2: energierepen

Even een energiereep eten en hup, zo naar de sportschool met een flinke energieboost. Het lijkt een goed idee, maar energierepen zijn niet gezond. Er zitten niet alleen veel suikers in, maar je vindt ook veel transvetten in de ‘gezonde’ repen. Je kunt best een keer een energiereep eten, maar gebruik deze repen zeker niet om jouw gezonde maaltijd te vervangen.

Voedingsmiddel 3: kant-en-klare vruchtensapjes

Het liefst maak je zelf een vruchtensapje of smoothie, maar hier heb je eigenlijk geen tijd voor. Om toch gezond bezig te zijn, neem je een kant-en-klaar vruchtensapje of een smoothie uit de supermarkt. Het lijkt gezond, maar dat is het zeker niet. In deze sappen zitten veel suikers, die je beter kunt vermijden als je van het overtollige vet af wil komen. Maak de sapjes liever zelf, dan ben je veel gezonder bezig.