Meer motivatie bij het afvallen? Gebruik deze tips!

Iedereen die wel eens geprobeerd heeft gewicht te verliezen, herkent het probleem. In het begin van de strijd ben je gemotiveerd, maar na een tijdje heb je er geen zin, energie of tijd meer voor. Wil jij wederom starten met de strijd tegen de overtollige kilo’s en wil je dit keer voorkomen dat je gedemotiveerd raakt en stopt met afvallen? Lees dan in dit artikel hoe je de motivatie om af te vallen kunt verbeteren.

Tip 1: vertel je omgeving dat je af gaat vallen

Als je jouw omgeving van je plannen vertelt, heb je echt een stok achter de deur om daadwerkelijk af te gaan vallen. Je familie, vrienden en collega’s zullen je regelmatig vragen hoe het nu gaat met afvallen en dit geeft je motivatie om echt iets te doen. Je wil natuurlijk niet vertellen dat je eigenlijk niets meer doet om gewicht te verliezen, dus je zal altijd actief blijven in de strijd tegen het overtollige vet.

Tip 2: start samen de strijd tegen de overtollige kilo’s

Heb je echt een duwtje in de rug nodig om af te vallen? Start dan niet alleen met afvallen, maar doe dit met je partner, met een vriendin, met een collega of met een familielid. Door samen af te vallen, blijf je elkaar motiveren ermee aan de gang te blijven. Misschien kun je er zelfs een wedstrijdje van maken, waarbij je kijkt wie er wekelijks het meest afgevallen is.

Tip 3: stel realistische doelen

Het prachtige lichaam van Doutzen Kroes, dat willen we natuurlijk allemaal wel. Prachtig, maar niet realistisch en haalbaar voor veel gewone Nederlanders. Stel niet te hoge eisen aan jezelf door realistische doelen op te stellen voor je af gaat vallen en je hebt veel meer motivatie. Spreek dus niet met jezelf af dat je eruit moet zien als een topmodel, maar ga voor een gewichtsverlies van vijf kilo, tien kilo of vijftien kilo en blijf hiervoor strijden.

11 weetjes over sport en afvallen
GLAM.