Afvallen met een crash dieet? Doe het niet!

Als je af wil vallen met een dieet, zijn er honderden en misschien zelfs wel duizenden diëten die je kunt proberen om van de overtollige kilo’s af te komen. Sommige diëten zijn erg goed, maar er zijn ook veel diëten die je beter niet kunt volgen als je op de lange termijn slanker wil zijn. De diëten die je beter kunt vermijden, zijn de zogeheten crash diëten. Wat dit voor diëten zijn en waarom je beter op een andere manier af kunt vallen, lees je in dit artikel.

 

Een crash dieet: wat is dat?

Een crash dieet is een dieet waarbij je jouw eetpatroon helemaal aanpast. Waar je normaliter ongeveer 2000 tot 2500 calorieën per dag moet eten om gezond te blijven, neem je bij een crash dieet vaak niet meer dan 1500 calorieën per dag. Omdat je niet genoeg calorieën neemt, breekt je lichaam de vetreserves af om energie te kunnen vergaren. Dit betekent dat je gewicht verliest en wel binnen enkele dagen tijd.

 

Crash diëten zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je een dieet volgen waarbij je enkel soepen eet, maar zijn er ook crash diëten die gebaseerd zijn op de voedingsmiddelen die je in het ziekenhuis krijgt.

 

Gezond afvallen? Vermijd dan het crash dieet

Wil je gezond afvallen en wil je bovendien dat je niet voor een weekje dunner bent, maar altijd slanker door het leven kan gaan? Dan kun je een crash dieet beter vermijden. Een crash dieet is niet alleen ongezond, maar levert je bovendien alleen resultaten op de korte termijn op. Stop je met het dieet, dan kom je meteen weer aan en kun je zelfs zwaarder worden dan je voorheen was. Daar komt nog bij dat je niet alleen vetten verbrandt als je een crash dieet volgt, maar ook veel vloeistoffen verliest. Hierdoor lijkt het alsof je afgevallen bent, maar in feite heb je alleen water verloren.